mala
 • home
 • proizvodi
 • doziranje
  • bolesti
 • ag
  • index
 • iskustva
  • nasa_iskustva
 • ISTINE
o_nama

srebro ili argentum - Ag - atomska masa 107.8682
srebro je plemeniti metal poznat više od 5000 godina i NIJE TOKSIČAN!
Ionsko koloidno srebro veličine čestice ,001-,005µm NE TALOŽI SE U ORGANIZMU, već se izlučuje u roku od 24/48 sati.

PSORIJAZA
(od grč.psora - svrbež)

Od psorijaze boluje 125 milijuna ljudi u svijetu. Liječenje je dugotrajno i popraćeno nuspojavama, a sama bolest može negativno utjecati na psihičko zdravlje oboljelih i njihov profesionalni i privatni život.
.Psorijaza se u oko dvije trećine bolesnika javlja u mlađoj životnoj dobi (2. i 3. desetljeće), pa se oboljeli i njihove obitelji s psorijazom moraju nositi cijeli život
. Epidemiološke studije pokazuju da je u Hrvatskoj 1,6 posto oboljelih, a u svijetu 1,3 posto.
.Podjednako pogađa i muškarce i žene. Uzrok bolesti do danas nije do kraja istražen. Zna se da se nasljeđuje sklonost za pojavu psorijaze, ali za pojavu bolesti potrebno je sudjelovanje i nekih vanjskih i unutarnjih čimbenika (ogrebotina, ugriza, uboda insekata i opeklina (Koebnerov fenomen), stresne situacije, kronična iritacija kože, trudnoća, infekcije, neki lijekovi....).
.Promjene kože su najčešće smještene na laktovima i koljenima, zatim u vlasištu i u donjem dijelu leđa, no mogu biti smještene i na drugim dijelovima tijela. Psorijaza je kronična bolest praćena poboljšanjima i pogoršanjima (npr. ljeti se promjene mogu povući, dok u zimskim mjesecima dolazi do pogoršanja). Na temelju tijeka bolesti i izgleda i lokalizacije promjena razlikujemo nekoliko oblika bolesti.
.Neke studije pokazuju kako se psorijaza češće javlja u osoba s opstipacijom (zatvorom), sindromom iritabilnog kolona (preosjetljivo crijevo), čestim proljevima, kandidijazom (infekcija gljivicom iz roda Candidae albicans) te poremećenom funkcijom jetre kao glavnog detoksikacijskog organa.
Uslijed navedenih bolesti, crijeva postaju propusnija, gube svoju apsorpcijsku moć, a patogene crijevne bakterije brojčano prevladaju korisne, „dobre“ bakterije. To okida imunološku reakciju: sve se brže mobilizira sve veći broj upalnih stanica te nastaje upalni proces koji se u određenom trenutku usmjeri protiv vlastitog organizma i u predisponiranih pojedinaca „okida“ pojavu psorijaze.
.Smatra se kako je psorijaza vezana i za druge bolesti, pa bolesnici s psorijazom češće oboljevaju od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, često su pretili i imaju povišene lipide.
.
Međunarodno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Njemačkoj pokazuje da u društvu postoje neke zablude o psorijazi poput vjerovanja da je to zarazna bolest ili da je izazivaju loše higijenske navike, pa su oboljeli od te bolesti ponekad društveno izolirani.
.Psorijaza se može liječiti lokalnim pripravcima koji se nanose na kožu i oni su dovoljni za blaže oblike bolesti, međutim, za umjereno teške do teške bolesnike koji ne reagiraju na standardnu i do sada dostupnu terapiju preporuča se biološka.

    ps2


TERAPIJA PSORIJAZE IONSKO KOLOIDNIM SREBROM

Terapija ionskim srebrom oralno:
Svrha uzimanja ionskog srebra u tekućini prvenstveno se manifestira kroz detoksikaciju kompletnog organizma. Zadaća ionsko-koloidnog srebra je smanjiti i ili sanirati upalne procese.
Doziranje ionsko koloidnog srebra je individualno no preporučene doze su ove:
3 x 30 ml od 20 ili više PPM-a kroz jedan mjesec ili duže.

IZBJEGAVATI:
ljutu, slanu i dimljenu hranu
svinjetinu i njezine prerađevine
agrumi (naranče, mandarinke, limuni i grejpfrut) jagode, mango
vinski ocat, aceto balsamico
alkoholna pića i pivo
posebno NE gazirana pića
cigarete

OGRANIČITI:
konzerviranu hranu
crveno meso
mariniranu, prženu, masnu hranu
rajčice
punomasne sireve
kavu
čokoladu (slatkiši općenito)

PREPORUČA SE:
svježi sir, kefir, jogurt, acidofil, sirutka
svježi kupus, grah, mrkva, cikla, krastavci, salate, repa, hren, rotkvica, crna rotkva, mladi luk,
kopar, pastrnjak
jabuke, jabučni ocat, brusnica, suhe šljive, orašasti plodovi
riža, ječam, proso,raž, lan, laneno ulje, omega 3 i 6 masne kiseline, soja
puretina, piletina bez kožice
losos, haringa, lokarda, brancin, morski plodovi

Još par rijeći o psorijazi;
Sunce i more su dobri saveznici u borbi protiv psorijaze. Izbjegavati vruću vodu- psorijaza je voli, suhi zrak u prostoriji pogoduje psorijazi, preparati bazirani na kortikosteroidima tek sekundarno pomažu, kasnije odmažu, ne očekujte da bilo koja terapija da rezultat za par dana, važno je biti ustrajan i discipliran za pobjedu nad psorijatičnim žarištima.

 

 

 

 

 


povratak na vrh

*** GARANTIRAMO VRHUNSKU KVALITETU KAO I NAJPOVOLJNIJU CIJENU NA TRŽIŠTU ***

db_staticna

Design by Lantana, 2015. © Sva prava pridržana